Kotorvarosani na utakmici u Atlanti

Nacionalna nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je gostovala 9. februara u Atlanti, na prijateljskoj utakmici sa reprezentacijom Meksika. Ovu utakmicu je pratilo veliko interesovanje bosanskohercegovacke dijaspore u USA. Na utakmici su se nasli i kotorvarosani, koji su nam podjelili nekoliko slika sa ovog spektakla na kom je prisustvovalo oko 20-30 hilljada nasih navijaca.

U prijateljskoj utakmici odigranoj 9. februara u Atlanti reprezentacija Meksika je savladala selekciju BiH sa 2:0 (0:0). Prvo puluvrijeme je završeno bez golova, mada su obje ekipe imale po nekoliko šansi.

Nakon dvije minute igre u drugom poluvremenu Spahić je oborio Chicharita, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Hasagić je odbranio udarac ali se lopta vratila do Hernandeza koji nije propustio drugu priliku da postigne gol i dovede svoj tim u vođstvo od 1:0 u 49-toj minuti utakmice.

Blizu 20.000 bosanaca i hercegovaca je prisustvalo prvoj utakmici BiH na tlu USA

Nakon greške Mujdže desetak minuta kasnije Pacheco koristi priliku i povećava prednost na 2:0.

Na press konferenciji nakon utakmice selektor Safet Sušić je rekao:
«Čestitam reprezentaciji Meksika na pobjedi. Mi smo dali maksimum u ovom trenutku jer smo došli bez nekoliko igrača. Do prvog gola igra je bila izjednačena, međutim kasnije je napravljeno nekoliko grešaka, a prva je bila kad je sudija dosudio penal. Smatram da je pogriješio i da nije bilo tog penala igra bi sigurno imala drugi tok. Meksiko je jedna odlična ekipa, imaju brze okretne igrače, ali i naši momci su dali svoj maksimum i nemam im šta zamjeriti.»

kratki prekid u drugom poluvremenu kad je jedan BiH navijac razgolicen pretrcao terenom

Sastavi:

MEKSIKO: Corona, Salcido, Moreno, Rodriguez, Aguilar, Torrado, Castro, Hernandez (od 81. minute Perez), Dos Santos (od 59. minute De Nigris), Barrera (od 67. minute Cardenas), Pacheco (od 74. minute Calderon).

BIH: Hasagić, Spahić, Mujdža, Mravac, Bešić, Lulić (od 62. minute Muslimović), Pjanić, Medunjanin (od 70. minute Vranješ), Salihović (od 77. minute Subašić), Misimović, Ibišević.

Žuti kartoni: Lulić i Ibišević

Muris Bajric, Damir Tatar, Amir Salesevic, Samir Sacic, Mirza Mujdza ispred kuce Kablovske Novinske Agencije – CNN