Kurjaku nova nagrada

Asima Kurjak proglasen kao najbolji opstetricar svijeta

Međunarodni žiri proglasio je ginekologa prof. dr. Asima Kurjaka najboljim opstetričarem svijeta, dok je za najboljeg neonatologa proglašen prof. dr. Eduardo Bancalari iz Sjedinjenih Američkih Država. Nagradu, koja nosi njegovo ime, osobno je uručio otac perinatalne medicine prof. dr. Erich Saling iz Berlina.

U opsežnom obrazloženju navedeno je da je to prestižno međunarodno priznanje prof. Kurjak dobio zbog svoje izuzetne znanstvene produktivnosti u oblasti perinatalne medicine objavivši više od 350 originalnih znanstvenih radova koji su citirani više od 4.000 puta.

Objavio je i 104 knjige na 14 jezika svijeta, među kojima su i dva izdanja knjige Perinatal Medicine. Treće izdanje je u pripremi, a ta knjiga spada među najbolja djela te vrste u svjetskoj stručnoj literaturi.

Istaknuta je aktivnost dobitnika u edukaciji iz ultrazvučne dijagnostike gdje je prof. Kurjak, zajedno s Ian Donaldom, prije 30 godina u Dubrovniku osnovao međunarodnu školu ultrazvuka koja nosi ime Iana Donalda. Škola ima ogranke u 68 zemalja svijeta i smatra se izuzetnim globalnim uspjehom.

Na Svjetskom kongresu perinatalne medicine, koji se od 8. do 11. novembra održava u gradu Punta del Este (Urugvaj), prof. dr. Asim Kurjak i prof. dr. Franko Chervenaka dobit će posebnu diplomu o dodjeli počasnog doktorata.

Na tom skupu sudjeluje oko 2.000 ginekologa i pedijatara iz cijeloga svijeta, a diplome spomenutim stručnjacima uručit će rektor Sveučilišta u Montevideu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *