Preminuo Stipo Prajz

Javljamo prijateljima i poznanicima, da je 23.10.2016 u St.Louisu, preminuo Stipo Prajz.

Stipo je napustio svoj rodni kraj Kotor Varos, jos davnih godina poslije drugog svjestkog rata. Rodni Kotor Varos nije posjecivao tako cesto, jel nije bio u mogucnosti kao sto to mi sad mozemo. U tadasnje vrijeme je imao problema sa lokalnim vlastima zbog imigracije u Ameriku, pa je svoj zivot i familiju zasnovao u dalekom St.Louisu.

Kad su sredinom devedesetih godina prognani kotorvarosani, iz poslednjeg rata, poceli dolaziti na podrucje St.Louisa, veliku radosti i otvoreno srce im je pruzio Stipo Prajz. Gotovo je tesko naci nekog kotorvarosana u St.Louisu kojem veliki humanista Stipo Prajz nije pomoga na neki nacin,  da se udomi u novom gradu, i sto lakse prebrodi integraciju u novo drustvo i okolinu.

St.Louis je izgubio velikog humanistu, a kotorvarosani najstarijeg starosjedioca iz svog rodnog mjesta. Medjutim, Stipina djela ce nastaviti da svjedoce njegovu humanost, isto kao sto ce jos dugo da tece voda sa “tocka” ispod njegove rodne kuce u Slatini.

Posednji ispracaj Stipe Prajza je u subotu 29.10.2016 u 10 ujutro, iz St.Joseph Croatian Church (2112 S 12th St, St. Louis, MO 63104). Ukop ce biti na katolickom groblju, odmah poslije ceremoniajne mise, na adresi: 6901 MacKenzie Rd, St. Louis, MO 63123, raskrsnica McKenzie i Watson rd.

Za sve koji zele da vide Stipu poslednji put, Visitation će biti održan u pogrebnom preduzecu Ziegenhein (4830 Lemay Ferry, St.Louis, MO 63123) petak 28. oktobra sd 16 do 20 sati.