Spisak KV glasaca iz inostranstva

Stotine bh. građana prijavilo je Centralnoj izbornoj komisiji da im je ukraden identitet i da su registrovani za glasanje bez njihove volje. Neregularnosti sa biračkim spiskovima uglavnom se odnose na osobe koje su prijavljene za glasanje putem poste, odnosno za glasanje iz inostranstva. Mnogi bh gradjani su potvrdili kako se nikad nisu registrovali ali su im se imena nasla na birackim spiskom kao registrovana za glasanje. Vrlo je moguce da je neko u vase ime iskoristio vas JMB da vas registruje za glasanje i zloupotrebi vas glas.

Zurnal.info je dosao do listi svih opstina koje imaju regitrovane glasace iz inostranstva. Kotor Varoš je imao 709 registrovanih glasaca u inozemstvu na lokalnim izborima 2016, a za ove izbore ih je registrovano 1490. U Hrvatskoj ih je 804, a u Srbiji 254.

Na ovom linku ovdje mozete pogledati kompletnu listu Kotorvarosana registrovanih da glasaju putem poste iz inostranstva. Ako se nalazite na ovom spisku, a niste se licno registrovali vas glas je zloupotrebljen.