Kotorvarosanka zakucava koseve americkim univerzitetima

Mlada kotorvarosanka Sara Boric, je jos jedan sportski talenat koji dolazi iz nase rodne grude. Sara uspjesno igra kosarku na americkom Kansas University, gdje studira Sociologiju.

Sara je pocela kosarkasku karijeru na Tehnickoj skoli u Banja Luci, gdje bila zapazena od strane U18 nacionalnog tima BiH sa kojim nastupa 2014 na Zenskom Evropskom sampionatu odigranom u Rumuniji.

Tu bjese primjecena od strane skauta americkih univerziteta i odlazi da igra za drzavni univerzitet Sjeverne Karoline. U sezoni 2015/2016 odigrala je samo sedam utakmica na kojima je imala statistiku od 1.3 poena, 0.9 skoka i 0.3 bloka prosjek po utakmici.

Godinu poslije prelazi u SjevernoIstocni Oklahoma A&M koledz, gdje igra redevno cjelu sezonu. Odigrala je 32 utakmice, i sa timom ostvarila zavidan rezultat od 28 pobjeda i samo tri poraza. Sa istim koledzom je osvojila nekolino regionalni turnira a proglasena je za top 5 junir koledze centar u cjeloj Americi.

Sara danas igra za Kansas University, i do sad je odigrala 4 utakmice u kojima ima solidnu minutazu od 25 minuta po utakmice. Prosjecna statistika po utakmici joj je 6.3 kosa, 1.5 skoka.

Roditelji Stanislav i Radmila Boric mogu da budu ponosni na svoju kcerku koja uz studije uspjesno razvija kosarkasku karijeru. Mi joj zelimo sve najbolje i da u skoroj buducnosti ucini svoje kotorvarosane jos ponosnijima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *