FK Mladost proslavila 90. rođendan

Povodom 90 godina postojanja FK Mladost, u kotorvaroškoj kino-sali održana svečanost, na kojoj su uručene zahvalnice i plakete pojedincima i institucijama zaslužnim za uspjehe kluba.

Za postignute rezultate i dugogodišnji doprinos u razvoju i unapređenju fudbala u opštini Kotor Varoš načelnik opštine Zdenko Sakan je uručio plakete bivšim igračima kluba Ferhatu Bajraktareviću, Mahmutu Fifiću, Marku Bjelobrku, Šefku Fifiću, Aleksi Vučanoviću, Damiru Varošiću, i sadašnjem kapitenu Igoru Vučenoviću.

Zahvalnice za nesebičan doprinos i pruženu podršku u radu FK Mladost i postizanju sportskih rezultata dobili su Područni fudbalski savez Banjaluka, opština Kotor Varoš, JU Centar za kulturu, sport i informisanje, novinar Nebojša Šebić i Duško Kerezović, autor publikacije “90 godina ponosa i tradicije”, koja govori o razvoju Mladosti od 1926. godine do danas, a promovisana je u prisustvu brojnih sportskih radnika.

Pozdravljajući prisutne goste načelnik opštine Zdenko Sakan je istakao dvije vrijednosti koje se vezuju za FK Mladost. “Jedna je ljubav koja je pružena prema svima onima koji su došli u Kotor Varoš u potrazi za egzistencijom, kako bi prezentovali svoje fudbalsko umijeće. A druga je što su rivali sa mnogo uvažavanja dolazili u Kotor Varoš na mečeve protiv Mladosti i taj respekt je stvaran godinama”, poručio je Sakan.

Predsjednik kluba Rajko Ponorac je povodom obilježavanja jubileja u prvi plan stavio nemjerljiv doprinos Mladosti u popularizaciji sporta. “Klub je rastao i egzistirao u teškim vremenima, ali je njegovo postojanje bio podsticaj za mlade naraštaje da se bave fudbalom, sportom i sportskim aktivnostima”, dodao je Ponorac.

U sklopu proslave 90 godina Fudbalskog kluba Mladost svečano će se otvoriti i Trg u centru Kotor Varoša, kod stadiona Mladosti i stadiona Sportskih igara koji se zove, odlukom Skupštine grada, po slavnom treneru Miljanu Miljaniću.

Već su postavljene table na kojima je ispisano Trg Miljan Miljanić. Povodom velikog jubileka Mladosti biće odigrana i revijalna utakmica između slavljenika i reprezentacije RS, a Kotor Varoš je vec poznat  po nekolicini izuzetno talentovanih igrača koji su postali članovi velikih evropskih klubova poput Kovačića, koji igra za Real madrid, zatim Ibričića, eks reprezentativca BiH, pa braće Modić iz Milana…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *