Milisavic podnio ostavku

Predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Kotor Varoš, Nenad Milisavić, podnio je ostavku na tu funkciju.

Milisavić je u obrazloženju ostavke naveo da to čini zbog stava njegove stranke o nultoj toleranciji vezanoj za pravosudne i tužilačke odluke jer se protiv njega vodi istražni postupak.

Milisavić je ranije bio uhapšen zbog sumnje da je proneverama oštetio preduzeće “Sim Tehnik” za 90.000 KM. Milisavića policija tereti da je u periodu od decembra prošle do avgusta ove godine, obavljajući poslove referenta za nabavku u pomenutoj privatnoj firmi, naručivao materijal za potrebe preduzeća, preuzimao ga izvan kruga firme, a zatim ga neovlašćeno prodavao drugim pravnim licima.

Ovim povodom oglasila se i partija čiji je predsednik Nenad Stevandić, koja je u saopštenju navela da, iako istražni postupak protiv Milisavića traje, “a radi se o odnosima u privatnoj kompaniji, Ujedinjena Srpska i svi njeni funkcioneri poštuju i presumpciju nevinosti i primenjuju nultu toleranciju na sumnju za bilo kakve zloupotrebe”.

– Posebno napominjemo da u ovom slučaju nije proizvedena nikakva šteta po budžet opštine, Republike Srpske i građana Kotor Varoša, jer se radi o procesu unutar privatne kompanije – navodi se u saopštenju US.